A Cholnoky-emlékév programjai

2020. július 19-én (vasárnap) 17-19:00 Múltbatekintő séta a Cholnoky-család nyomában Balatonfüreden
Indulás a balatonfüredi Vaszary villától
(A BalatonGuide szervezésében, díjköteles)
 
Cholnoky Jenő és családja ezer szállal kapcsolódik Veszprémhez és a Balaton-felvidékhez. A rendhagyó Múltbatekintő sétánkon szeretnénk bemutatni a család nyaralóhelyeként szolgáló arácsi villájukat és a családdal szoros baráti kapcsolatban lévő id. Lóczy Lajos geológus életének helyszíneit.
 
2020. július 23-án (csütörtökön) 15:30-kor megemlékezés Cholnoky Jenő szülőházánál (Veszprém, Kossuth utca 7.) megemlékezés Cholnoky Jenő születésének 150. évfordulójáról 
Születésének 150. évfordulóján Cholnoky Jenő világhírű geográfusra emlékezünk, majd tematikus sétánkon bejárjuk veszprémi éltének színtereit. A tíz állomásból álló Múltbatekintő sétán megtekinthetjük a tudós szülőházát, iskoláját és gyermekkori kirándulásainak helyszíneit, mindazokat az épületeket és tereket, melyek az ifjú gimnazista életében meghatározó jelentőséggel bírtak.
 
2020. július 23-án (csütörtökön) 16-17:30 "A szülőháztól a Világvégéig" Múltbatekintő séta Cholnoky Jenő nyomában 
Indulás Cholnoky Jenő szülőházától (Veszprém, Kossuth utca 7.) 
(A részvétel ingyenes, részletes program a mellékletben.)
 
2020. augusztus 2-án (vasárnap) 17-19:00 Múltbatekintő séta a Cholnoky-család nyomában 
Indulás a Veszprémi Pantheontól (a Várban a Tűztorony alatt)
(A részvétel ingyenes, részletes program a mellékletben.)
 
A másik, kibővített sétán a Cholnoky-család nyomába eredünk. A városi kiránduláson Cholnoky Jenő mellett a résztvevők bepillanthatnak az író Cholnoky Viktor és László, illetve az orvos Csolnokyak élettörténetébe.
A sétákat vezeti: Rybár Olivér geográfus, tanár és Fülöp Júlia idegenvezető
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram