EKF Minipályázat, 2023. II. negyedév - Sárkányok Veszprémben

Sárkányok Veszprémben – fenn és lenn VBRKK-MINI-2/VP-2023/2 pályázat szakmai beszámolója

Pályázatunk - terveinknek megfelelően - 2023. június 2-án zajlott.

A kavicsfogú álteknőst népszerűsítő sétán az ösküi Tasner Antal Általános Iskola első osztályos csoportja ismerkedett meg a bánya helyszínével, az álteknős maradványainak megtalálásáról szóló történettel. Az előadást Bontó László tartotta a kicsiknek.

A „Halagút”-ban a DEMO Egyesület tagjai segítségével megépültek a Tethys – tenger üledékeiben megtalált élőlények mintájára a sárkányok. Kiegyensúlyozásukat, röpképességüket Berta Barna és fiatal munkatársai segítségével végezte el a veszprémi iskolákból érkező négy csapat.

Veszprém a Geopolis” címmel dr. Futó János mutatta be az érdeklődőknek a környék geológiai érdekességeit. A terep ritka nézőpontjából láthattuk a földtörténeti közép időben lerakódott üledékrétegeket, melyek később töredeztek és emelkedtek a jelenlegi magasságukba. Ritka szép látványt nyújtó panorámában a Séd patak és a további külső erők (főleg a szél) által alakított felszínformák egyedi élményt adtak.

Az eseményt a Sintér-dombon kipróbált sárkányeregetés zárta. A sárkányok – méretük miatt – nem egyformán tudták kihasználni a kedvező ÉNY-i szelet. A gyermekek lelkesedése reméljük, őszig kitart.

A programot a sárkányépítő csapatok díjazásával zártuk: az oklevél mellé valamennyien egy-egy „Én is veszprémi vagyok, kavicsfogú álteknős, a kihalt ős.” feliratú pólót kaptak egyesületünk elnökétől: Márkusné Vörös Hajnalkától.

A projekten résztvevők száma: 50 fő.

A rendezvény honlapja: https://vmhe.hu/sarkanyok-veszpremben-papirsarkanykeszito-workshop/

Tamogatoi_Okirat_VBRKK-MINI-2_VP-2023_02

Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Adószámunk: 19263157-1-19

Copyright 2022. 
Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Székhely: 8200 Veszprém Füredi út 55.

Email:
elnök:
mvorosh@gmail.com
központi:
honismeret@gmail.com
Veszprém Megyei Törvényszék
60.106/1991

Megyei nyilvántartási szám: 19-02-0000681

Régi formátumú nyilvántartási szám: 681

Alapítás éve: 1991
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram